banner

MEDEWERKERS VERTELLEN

SEBASTIAN

Mechanical Engineer

Bij VMT staat alles in het teken van innovatie en het verbeteren van producten en processen. Ingenious engineering noemen we dat. Iemand die zich daar dagelijks mee bezighoudt, is onze engineer Sebastian Post. Na zijn studie luchtvaarttechniek aan de Hogeschool Amsterdam werkte Sebastian eerst drie jaar als product development engineer. Sebastian: “Ik was toe aan een nieuwe uitdaging. Via een kennis kwam ik met VMT in contact en na een paar leuke gesprekken ben ik juli 2021 gestart als engineer. Een dynamische functie waarin ik mijn creativiteit en ambities kwijt kan.”

Benieuwd wat Sebastian zoal doet bij VMT? In dit interview stelt hij zichzelf aan je voor én vertelt hij alle ins-en-outs over de rol mechanical engineering bij VMT.

De werkweek van een mechanical engineer bij VMT

“Een gemiddelde werkweek? Die kan ik eigenlijk niet omschrijven”, vertelt Sebastian ons lachend. “Elke week, nee elke dag, is hier namelijk anders. En dat is ook meteen wat mijn werk als mechanical engineer bij VMT zo leuk maakt. Het is dynamisch en je schakelt veel tussen diverse projecten, iets wat ik bij mijn vorige werk heel erg miste. De ene dag ondersteun ik de werkvoorbereider bij het bedenken en ontwikkelen van nieuwe producten. En een ander moment ben ik bezig met het verbeteren van producten die we zelf ontwikkelen en produceren, zoals de Busbiker en Mr. Fill, óf kijk ik samen met onze manufacturing engineer hoe we de productieprocessen slimmer, efficiënter en makkelijker kunnen inrichten. Tussendoor geef ik een klant advies over het nieuwe product dat we voor hen aan het ontwikkelen zijn of help ik collega’s wanneer er bijvoorbeeld problemen zijn met een van de machines. Een erg gevarieerde functie dus.”

Ingenious engineering

Voor Sebastian betekent ingenious engineering vooral dat hij de vrijheid krijgt om out of te box te denken en samen met collega’s gave producten te bedenken, ontwikkelen en produceren. Sebastian: “Bij VMT word je heel erg vrijgelaten. Zo is er binnen het team niemand die jou de werkwijze voorleest. Je wordt juist gestimuleerd om out of the box te denken en nieuwe technieken te bedenken. We luisteren naar de klant en bedenken altijd hoe een product makkelijker, slimmer en efficiënter kan, zonder de kwaliteit uit het oog te verliezen. En doordat je bij VMT uit veel verschillende productiemethoden, technieken en materialen kunt kiezen, weten we er samen altijd weer een gaaf product van te maken. Dat is voor mij ingenious engineering.”

Werken bij VMT

Wat werken bij VMT zo leuk maakt? “Absoluut de onderlinge sfeer”, zegt Sebastian. “Die is gewoon onwijs goed hier. Er hangt en positieve vibe, zelfs als het druk is. We helpen elkaar namelijk waar we kunnen. Samen de schouders eronder en gaan! Daarnaast vind ik VMT ook een hele fijne werkgever. Er wordt naar je geluisterd en alles is bespreekbaar. Mis je bijvoorbeeld iets om je werk goed te kunnen doen, wil je een opleiding volgen of zit je planning te vol? Dan kan je dat aangeven en wordt er ook echt naar je geluisterd en naar oplossingen gezocht. Super goed geregeld dus allemaal!”

Wil jij net als Sebastian ook werken aan innovatieve producten, volgens de nieuwste metaaltechnieken? We zijn nog op zoek naar mechanical engineers. Bekijk onze vacature en solliciteer. Volgens Sebastian pas je echt in het team als je goed kunt communiceren, kan en wil discussiëren, snel kunt schakelen en out of te box kunt denken. Sebastian: “Denk niet in bestaande patronen, maar durf ook voor nieuwe productiemethoden, -technieken of materialen te kiezen. Dan ben je in mijn ogen de ideale aanvulling voor ons engineeringsteam.”

Meer weten?

Heb je vragen over dit verhaal? Neem contact met ons op en vraag naar Kees Verschoor of Henry Wisse.

VACATURES
Mechanical Engineer machinebouw
Bekijk vacatures

Als ervaren mechanical engineer ben jij een belangrijke schakel in productontwikkeling van klanten of vanuit de interne organisatie. Het is een gevarieerde functie in een gezellig familiebedrijf. Solliciteer bij VMT.

Werkvoorbereiding
Culemborg
39 uur
Allround CNC verspaner
Bekijk vacatures

Jij gaat altijd voor het beste resultaat. Aan de hand van technische tekeningen programmeer jij de verspaningsmachines en voer je verschillende draai- en frees-werkzaamheden uit. En dankzij jouw ervaring als verspaner doe je dit op een zo efficiënt mogelijke manier.

Plaatwerk
Culemborg
40 uur