banner

MEDEWERKERS VERTELLEN

MATHIJS

Allround constructiewerker (in opleiding)

Mathijs Mol heeft net zijn eerste jaar van de BBL-opleiding Allround Constructiewerker afgerond wanneer we hem spreken over zijn tijd bij VMT. Mathijs: “Ik heb het hier onwijs naar mijn zin en ben nog lang niet uitgeleerd. Omdat ik vier dagen per week bij VMT werk en één dag per week naar school ga, heb ik alle tijd en ruimte om alle onderdelen van het vak te leren. Daar helpt VMT mij goed bij.”

 

De werkweek van een allround constructiewerker (i.o.) bij VMT

Het werk van Mathijs is erg afwisselend, zo vertelt hij: “Om alle onderdelen van constructieleer te leren kennen, ben ik mijn leerwerktraject begonnen met het rondkijken en meelopen op alle afdelingen van VMT. Van het frezen, boren en assembleren tot robotlassen. Dat laatste vond ik het leukste om te doen en daar ligt nu ook vooral mijn focus. Ik leer hoe je de lasrobots moet programmeren, zodat de producten die we maken mooi worden gelast en afgewerkt. Bij VMT is altijd wel iets te doen, waardoor het werk afwisselend blijft en de weken voorbijvliegen. Zo werk ik vandaag bijvoorbeeld aan de Busbiker, een fietsendrager. En morgen kan ik ineens weer bezig zijn met het lassen van het Inverter Frame of metalen behuizingen voor hydronische systemen. De theorie leer ik op school, maar alle praktijklessen en schoolopdrachten voer ik bij VMT uit.”

 

Ingenious Engineering

Voor Mathijs betekent ingenious engineering vooral dat er altijd ruimte is om jezelf verder te ontwikkelen. Mathijs: “Het afgelopen jaar heb ik gemerkt dat de systemen waarmee we bij VMT werken steeds slimmer worden. Maar ook de manier waarop we zelf werken wordt steeds beter. Nu worden de machines bijvoorbeeld op kantoor geprogrammeerd, terwijl ze dat eerder nog aan de machine zelf deden. Die kant van programmeren wil ik zelf ook op. Na deze opleiding wil ik doorstuderen om de lasrobots en het programmeren ervan nog beter onder de knie te krijgen. Het praktijkgedeelte hoop ik dan natuurlijk ook weer bij VMT te doen!”

 

Je kan altijd je ei bij iemand kwijt

“Ik vind werken bij VMT zo leuk en uitdagend omdat we van een paar stukjes metaal iets heel moois weten te maken. Van fietsendrager tot halffabricaten voor barbecues. En daar werken we met zijn allen aan”, vertelt Mathijs. Daarnaast is hij ook heel blij met zijn collega’s: “De mensen om mij heen maken dat ik elke dag met veel plezier naar mijn werk ga. Iedereen is heel aardig en je kunt ze alles vragen. Ook buiten werktijd gaan we goed met elkaar om. Wat ik ook heel fijn vind, is dat ik altijd mijn ei bij iemand kwijt kan. Zo kan ik altijd bij leidinggevenden terecht als er iets aan de hand is, privé of op het werk. En er wordt tijd voor je vrijgemaakt. Zo had ik laatst een schoolavond en dan zorgt VMT er bijvoorbeeld ook dat een leidinggevende tijd heeft om daarbij aanwezig te zijn. Het is gewoon heel goed geregeld allemaal.”

 

Werken bij VMT

Wil jij net als Mathijs ook werken aan innovatieve producten, volgens de nieuwste metaaltechnieken? We zijn nog op zoek naar productiemedewerkers, handlassers, allround cnc verspaners en vele andere ingenious engineers. Bekijk onze vacatures en solliciteer. Volgens Mathijs pas je echt in het team als je een passie hebt voor metaalbewerking, weet van aanpakken en graag beter wil worden in je vak.

Meer weten?

Heb je vragen over dit verhaal? Neem contact met ons op en vraag naar Kees Verschoor of Henry Wisse.

VACATURES
Open Sollicitatie
Bekijk vacatures

Wij begrijpen maar al te goed dat je graag bij VMT wil komen werken. Maar het kan natuurlijk zijn dat de vacature die op jouw lijf geschreven is, op dit moment niet op onze website staat. Geen probleem want we zijn altijd op zoek naar echte toppers in hun vak!

Open Sollicitatie
Culemborg
40 uur