banner

MEDEWERKERS VERTELLEN

MATHIJS

Allround constructiewerker (in opleiding)

Mathijs Mol heeft net zijn eerste jaar van de BBL-opleiding Allround Constructiewerker afgerond wanneer we hem spreken over zijn tijd bij VMT. Mathijs: “Ik heb het hier onwijs naar mijn zin en ben nog lang niet uitgeleerd. Omdat ik vier dagen per week bij VMT werk en één dag per week naar school ga, heb ik alle tijd en ruimte om alle onderdelen van het vak te leren. Daar helpt VMT mij goed bij.”

 

De werkweek van een allround constructiewerker (i.o.) bij VMT

Het werk van Mathijs is erg afwisselend, zo vertelt hij: “Om alle onderdelen van constructieleer te leren kennen, ben ik mijn leerwerktraject begonnen met het rondkijken en meelopen op alle afdelingen van VMT. Van het frezen, boren en assembleren tot robotlassen. Dat laatste vond ik het leukste om te doen en daar ligt nu ook vooral mijn focus. Ik leer hoe je de lasrobots moet programmeren, zodat de producten die we maken mooi worden gelast en afgewerkt. Bij VMT is altijd wel iets te doen, waardoor het werk afwisselend blijft en de weken voorbijvliegen. Zo werk ik vandaag bijvoorbeeld aan de Busbiker, een fietsendrager. En morgen kan ik ineens weer bezig zijn met het lassen van het Inverter Frame of metalen behuizingen voor hydronische systemen. De theorie leer ik op school, maar alle praktijklessen en schoolopdrachten voer ik bij VMT uit.”

 

Ingenious Engineering

Voor Mathijs betekent ingenious engineering vooral dat er altijd ruimte is om jezelf verder te ontwikkelen. Mathijs: “Het afgelopen jaar heb ik gemerkt dat de systemen waarmee we bij VMT werken steeds slimmer worden. Maar ook de manier waarop we zelf werken wordt steeds beter. Nu worden de machines bijvoorbeeld op kantoor geprogrammeerd, terwijl ze dat eerder nog aan de machine zelf deden. Die kant van programmeren wil ik zelf ook op. Na deze opleiding wil ik doorstuderen om de lasrobots en het programmeren ervan nog beter onder de knie te krijgen. Het praktijkgedeelte hoop ik dan natuurlijk ook weer bij VMT te doen!”

 

Je kan altijd je ei bij iemand kwijt

“Ik vind werken bij VMT zo leuk en uitdagend omdat we van een paar stukjes metaal iets heel moois weten te maken. Van fietsendrager tot halffabricaten voor barbecues. En daar werken we met zijn allen aan”, vertelt Mathijs. Daarnaast is hij ook heel blij met zijn collega’s: “De mensen om mij heen maken dat ik elke dag met veel plezier naar mijn werk ga. Iedereen is heel aardig en je kunt ze alles vragen. Ook buiten werktijd gaan we goed met elkaar om. Wat ik ook heel fijn vind, is dat ik altijd mijn ei bij iemand kwijt kan. Zo kan ik altijd bij leidinggevenden terecht als er iets aan de hand is, privé of op het werk. En er wordt tijd voor je vrijgemaakt. Zo had ik laatst een schoolavond en dan zorgt VMT er bijvoorbeeld ook dat een leidinggevende tijd heeft om daarbij aanwezig te zijn. Het is gewoon heel goed geregeld allemaal.”

 

Werken bij VMT

Wil jij net als Mathijs ook werken aan innovatieve producten, volgens de nieuwste metaaltechnieken? We zijn nog op zoek naar productiemedewerkers, handlassers, allround cnc verspaners en vele andere ingenious engineers. Bekijk onze vacatures en solliciteer. Volgens Mathijs pas je echt in het team als je een passie hebt voor metaalbewerking, weet van aanpakken en graag beter wil worden in je vak.

Meer weten?

Heb je vragen over dit verhaal? Neem contact met ons op en vraag naar Kees Verschoor of Henry Wisse.

VACATURES
Slijper / Afwerker plaat en constructie
Bekijk vacatures

Heb jij gevoel voor hoogwaardige kwaliteit? Dan ben je als Slijper/Afwerker plaat en constructie bij VMT Companies aan het juiste adres! Met jouw passie voor de finishing van producten lever jij een onmisbare bijdrage aan het team van de hand- en robotlasafdeling. Samen met zo’n twaalf collega’s zorg jij ervoor dat in elkaar gelaste onderdelen netjes geslepen, geschuurd en afgewerkt worden. Zo lever jij een zichtbare bijdrage aan onze innovatieve oplossingen!

Las en Constructie
Culemborg
38 uur
Machinebouwer / Assemblagemedewerker
Bekijk vacatures

Als Machinebouwer/Assemblagemedewerker bij VMT BV kom jij terecht in een assemblageteam van zo’n twaalf collega’s. Met dit team bouw je op basis van losse onderdelen samen aan een volledig afgebouwd eindproduct of machine. Zo lever jij een directe bijdrage aan onze innovatieve oplossingen!

Assemblage
Culemborg
38 uur
Assemblagemedewerker
Bekijk vacatures

Na het lezen van de technische tekening weet jij precies welke producten jij moet assembleren tot eindproduct. Hiervoor komen jouw ervaring als assemblagemedewerker en twee rechterhanden goed van pas.

Assemblage
Culemborg
40 uur
Meewerkend Voorman Laser-/Ponsafdeling
Bekijk vacatures

Als meewerkend voorman op de laser- en ponsafdeling ben jij verantwoordelijk voor de kwaliteit van onze producten. Ook zorg je ervoor dat alles verloopt volgens planning en begeleid je (nieuw) personeel.

Plaatwerk
Culemborg
39 uur
Mechanical Engineer machinebouw
Bekijk vacatures

Als ervaren mechanical engineer ben jij een belangrijke schakel in productontwikkeling van klanten of vanuit de interne organisatie. Het is een gevarieerde functie in een gezellig familiebedrijf. Solliciteer bij VMT.

Werkvoorbereiding
Culemborg
39 uur
Handlasser MIG/MAG en TIG
Bekijk vacatures

Als gediplomeerd lasser beheers jij zowel de MIG/MAG-handlasbewerkingen als de TIG-techniek. Dat maakt jou breed inzetbaar binnen het productieteam van VMT.

Lasconstructie
Culemborg
40 uur
Allround CNC verspaner
Bekijk vacatures

Jij gaat altijd voor het beste resultaat. Aan de hand van technische tekeningen programmeer jij de verspaningsmachines en voer je verschillende draai- en frees-werkzaamheden uit. En dankzij jouw ervaring als verspaner doe je dit op een zo efficiënt mogelijke manier.

Plaatwerk
Culemborg
40 uur
Open Sollicitatie
Bekijk vacatures

Wij begrijpen maar al te goed dat je graag bij VMT wil komen werken. Maar het kan natuurlijk zijn dat de vacature die op jouw lijf geschreven is, op dit moment niet op onze website staat. Geen probleem want we zijn altijd op zoek naar echte toppers in hun vak!

Open Sollicitatie
Culemborg
40 uur