banner

MEDEWERKERS VERTELLEN

ANGELO

Kantbank operator

Bij VMT staat alles in het teken van innovatie en het verbeteren van producten en processen. Ingenious engineering noemen we dat. Iemand die zich daar elke dag mee bezighoudt, is kantbank operator Angelo. Dat doet hij al 36 jaar, waarvan dertien jaar bij VMT. Benieuwd wat Angelo zoal doet bij VMT? In dit interview stelt hij zichzelf aan je voor én vertelt hij alle ins-en-outs over de rol kantbank operator bij VMT.

De werkweek van een kantbank operator bij VMT

“Als kantbank operator bij VMT is mijn werkweek erg afwisselend. Door mijn jarenlange ervaring als kanter ziet mijn dag er af en toe net iets anders uit dan die van mijn collega’s. Ik stuur namelijk andere kantbank operators aan en help hen bij het kanten van plaatwerken. Hier komt redelijk wat technische kennis bij kijken en die heb je nodig bij VMT. Bij VMT werken we namelijk met een geavanceerd machinepark”, vertelt Angelo.

Hoe het op de juiste manier kanten van diverse plaatwerken precies in zijn werk gaat? Angelo: “Dat begint bij het instellen van de kantbank. Die wordt namelijk bestuurd door een machine die draait op basis van een vooraf ingesteld programma. Dat programma halen we op door de QR-code van het product te scannen. Alle informatie van het programma vind ik vervolgens terug in ons ERP-systeem. Wanneer dat klopt, kan het kanten beginnen. Gedurende het kantproces bewaak ik de voortgang en na afloop controleer ik de kwaliteit van het product aan de hand van technische tekeningen.”

“Het kantproces gaat alleen niet altijd zo makkelijk als je denkt. Er bestaat namelijk ook een kans dat het programma niet klopt of vastloopt. De machine weet dan niet hoe de metalen plaat gebogen moet worden. Het is dan aan mij de taak om het programma -en hiermee de machine- op de juiste manier in te stellen”, vervolgt hij.

Technische kennis

Dat vindt Angelo dan ook het meest uitdagende aan zijn werk als kantbank operator. “Je hebt hier namelijk veel technische kennis voor nodig en dát maakt mijn werk zo uitdagend.
Iets oplossen wat ‘theoretisch’ niet kan, maar wat uiteindelijk wel lukt geeft mij voldoening.” Dat doet hij dan ook het liefst voor de container business van VMT. “Ik zie dan namelijk hoe het eindproduct tot leven komt, in tegenstelling tot andere projecten. En dat vind ik heel interessant.”

Werken bij VMT

Wil jij net als Angelo ook werken aan innovatieve producten, volgens de nieuwste metaaltechnieken? We zijn nog op zoek naar gedreven kantbank operators en vele andere ingenious engineers. Bekijk onze vacatures en solliciteer. Volgens Angelo pas je echt in het team als je een passie hebt voor platen kanten/zetten, weet van aanpakken én bereid bent om te leren.

Meer weten?

Heb je vragen over dit verhaal? Neem contact met ons op en vraag naar Kees Verschoor of Henry Wisse.

VACATURES
Lasrobotoperator
Bekijk vacatures

Dankzij jouw technisch inzicht weet jij onze lasrobotcellen met de juiste configuratie in te richten en te bedienen. Zo worden klantorders correct afgehandeld. Gaat er onverhoopt toch iets mis, dan weet jij lopende productieprogramma’s bij te sturen of kleine herstelwerkzaamheden uit te voeren.  

Las & Constructie
Culemborg
39 uur
Werkvoorbereider klantorders
Bekijk vacatures

Als werkvoorbereider klantorders word jij dé schakel tussen de klant en de werkvloer. Jij bespreekt de wensen van de klant, verwerkt dit tot orders (binnen de gevraagde levertijd) en zorgt dat alles op de werkvloer op rolletjes loopt.

Werkvoorbereiding
Culemborg
39 uur
Handlasser (MIG/TIG)
Bekijk vacatures

Op basis van technische tekeningen las jij als Handlasser (MIG/TIG) bij VMT Companies complexe samenstellingen en constructies in staal, aluminium en RVS. Zo creëer je het best mogelijke eindresultaat.

Las & Constructie
Culemborg
39 uur
Assemblagemedewerker
Bekijk vacatures

Na het lezen van de technische tekening weet jij precies welke producten jij moet assembleren tot eindproduct. Hiervoor komen jouw ervaring als assemblagemedewerker en twee rechterhanden goed van pas.

Assemblage
Culemborg
40 uur
Allround (CNC) Verspaner
Bekijk vacatures

Jij gaat altijd voor het beste resultaat. Aan de hand van technische tekeningen programmeer jij de verspaningsmachines en voer je verschillende draai- en frees-werkzaamheden uit. En dankzij jouw ervaring als verspaner doe je dit op een zo efficiënt mogelijke manier.

Plaatwerk
Culemborg
39 uur
Open Sollicitatie
Bekijk vacatures

Wij begrijpen maar al te goed dat je graag bij VMT wil komen werken. Maar het kan natuurlijk zijn dat de vacature die op jouw lijf geschreven is, op dit moment niet op onze website staat. Geen probleem want we zijn altijd op zoek naar echte toppers in hun vak!

Open Sollicitatie
Culemborg
40 uur