banner

MEDEWERKERS VERTELLEN

ANGELO

Kantbank operator

Bij VMT staat alles in het teken van innovatie en het verbeteren van producten en processen. Ingenious engineering noemen we dat. Iemand die zich daar elke dag mee bezighoudt, is kantbank operator Angelo. Dat doet hij al 36 jaar, waarvan dertien jaar bij VMT. Benieuwd wat Angelo zoal doet bij VMT? In dit interview stelt hij zichzelf aan je voor én vertelt hij alle ins-en-outs over de rol kantbank operator bij VMT.

De werkweek van een kantbank operator bij VMT

“Als kantbank operator bij VMT is mijn werkweek erg afwisselend. Door mijn jarenlange ervaring als kanter ziet mijn dag er af en toe net iets anders uit dan die van mijn collega’s. Ik stuur namelijk andere kantbank operators aan en help hen bij het kanten van plaatwerken. Hier komt redelijk wat technische kennis bij kijken en die heb je nodig bij VMT. Bij VMT werken we namelijk met een geavanceerd machinepark”, vertelt Angelo.

Hoe het op de juiste manier kanten van diverse plaatwerken precies in zijn werk gaat? Angelo: “Dat begint bij het instellen van de kantbank. Die wordt namelijk bestuurd door een machine die draait op basis van een vooraf ingesteld programma. Dat programma halen we op door de QR-code van het product te scannen. Alle informatie van het programma vind ik vervolgens terug in ons ERP-systeem. Wanneer dat klopt, kan het kanten beginnen. Gedurende het kantproces bewaak ik de voortgang en na afloop controleer ik de kwaliteit van het product aan de hand van technische tekeningen.”

“Het kantproces gaat alleen niet altijd zo makkelijk als je denkt. Er bestaat namelijk ook een kans dat het programma niet klopt of vastloopt. De machine weet dan niet hoe de metalen plaat gebogen moet worden. Het is dan aan mij de taak om het programma -en hiermee de machine- op de juiste manier in te stellen”, vervolgt hij.

Technische kennis

Dat vindt Angelo dan ook het meest uitdagende aan zijn werk als kantbank operator. “Je hebt hier namelijk veel technische kennis voor nodig en dát maakt mijn werk zo uitdagend.
Iets oplossen wat ‘theoretisch’ niet kan, maar wat uiteindelijk wel lukt geeft mij voldoening.” Dat doet hij dan ook het liefst voor de container business van VMT. “Ik zie dan namelijk hoe het eindproduct tot leven komt, in tegenstelling tot andere projecten. En dat vind ik heel interessant.”

Werken bij VMT

Wil jij net als Angelo ook werken aan innovatieve producten, volgens de nieuwste metaaltechnieken? We zijn nog op zoek naar gedreven kantbank operators en vele andere ingenious engineers. Bekijk onze vacatures en solliciteer. Volgens Angelo pas je echt in het team als je een passie hebt voor platen kanten/zetten, weet van aanpakken én bereid bent om te leren.

Meer weten?

Heb je vragen over dit verhaal? Neem contact met ons op en vraag naar Kees Verschoor of Henry Wisse.

VACATURES
Productieplanner
Bekijk vacatures

Jij bent die productieplanner die onder alle omstandigheden het overzicht bewaart. Het maken van de perfecte planning zie jij dan ook als één grote puzzel die je graag oplost. En jouw daadkrachtige en flexibele houding gaan je daar zeker bij helpen.

Logistiek
Culemborg
39 uur
Hoofd Inkoop
Bekijk vacatures

Als hoofd inkoop ben je verantwoordelijk voor materiaalinkoop, relatiebeheer en de controle- en kwaliteitscheck. Wil jij met jouw leidinggevende kwaliteiten aan de slag bij VMT? Lees de vacature en solliciteer.

Inkoop
Culemborg
39 uur
Lasser/ Machinebouwer (MIG/TIG)
Bekijk vacatures

Op basis van technische tekeningen las jij als Lasser/Machinebouwer bij VMT complexe samenstellingen en constructies in staal, aluminium en RVS. Zo creëer je het best mogelijke eindresultaat.

Las & Constructie
Culemborg
39 uur
Kantbank operator
Bekijk vacatures

Platen kanten/zetten; daar weet jij alles van! Met jouw ervaring als kantbank operator weet je de kantbank op de juiste wijze in te stellen én bewaak je ook de kwaliteit van de producten tijdens en na het zetproces.

Plaatwerk
Culemborg
39 uur
Open Sollicitatie
Bekijk vacatures

Wij begrijpen maar al te goed dat je graag bij VMT wil komen werken. Maar het kan natuurlijk zijn dat de vacature die op jouw lijf geschreven is, op dit moment niet op onze website staat. Geen probleem want we zijn altijd op zoek naar echte toppers in hun vak!

Open Sollicitatie
Culemborg
40 uur